Om FineBalance2018-11-27T14:58:10+00:00

Om FineBalance

Många av oss lever idag ett stressigt liv där vi glömmer av oss själva, att lyssna på kroppens egna signaler och vårt eget välbefinnande.

Stress är en beskrivning på alla möjliga påfrestningar. Den kan vara både positiv och negativ. Den negativa stressen är en obalans mellan hög belastning och den mycket viktiga återhämtningen.

Vad är orsaken till att vi är stressade?
Det finns många orsaker, här är några.

  • Det kan vara att vi har ett liv eller arbete som vi inte upplever meningsfullt
  • Vi har så mycket att göra på jobbet eller med studierna så att det inte känns hanterbart
  • Vi kan ofta ha svårt att sätta gränser
  • Det är vanligt att vi upplever att vi inte kan påverka vår situation
  • Problem med att pussla ihop vardagen
  • Stress över att inte ha något arbete
  • Dåliga relationer skapar också stress
  • En trötthet men ändå svårt att sova

Självklart vill vi alla må bra och då är det viktigt att vi också lär oss att ta hand om oss själva och det är där jag med ett stort hjärta kommer in och vill hjälpa till.

Vem är då jag?
Jag är diplomerad avspännings- och stresspedagog med KBT-inriktning. Jag är även samtalscoach och mindfulnessinstruktör samt bagaget fyllt med mängder av livserfarenhet.

Hur går det till?
I samtal tar vi reda på kärnan till stressen, vad som är viktigast för dig och ditt välmående och gemensamt planerar vi resan med riktningen mot ett liv i balansGenom att göra aktiva val och förändringar kan du må så mycket bättre. Ett litet steg i taget räcker gott. Att du tar dig tid att läsa detta, visar att du är på rätt väg.

Verktygen som jag arbetar med ger dig möjlighet att stressa av och utvecklas i den riktning som du önskar. Det är övningar inom mindfulness, mental träning, medicinsk och mindful yoga. Jag arbetar även med avspänningsmassage.

Tankar väcker känslor som i sin tur påverkar våra handlingar. Tankens kraft är stark. Genom mental träning kan du minska negativ stress, få bättre självkänsla och självförtroende, ökad livskvalitet och du blir mer målinriktad. Mindfulness är ett förhållningssätt där du tränar upp din förmåga att vara medvetet närvarande, att vara här och nu. Det hjälper dig att bli mer fokuserad, att göra medvetna val, ökar din självkännedom, är stressreducerande och skapar balans.

Medicinsk och mindful yoga passar de flesta och har grenar i Kundaliniyoga. Medicinsk och mindful yoga innehåller rörelser och andningsövningar som bidrar till lugn, kroppsmedvetenhet, ökar din koncentration, förbättrar blodcirkulationen och ger dig många andra goda effekter.

Avspänningsmassage är en mycket lätt och mjuk massageform. Vid beröring utsöndras antistresshormonet eller som det också kallas ”lugn och ro-hormonet” oxytocin. Oxytocin sänker blodtrycket och pulsen, minskar antalet stresshormoner och lindrar smärta. 

Är du intresserad av individuella samtal eller i grupp, föreläsningar, seminarium, kurser så är du varmt välkommen att höra av dig.

Jag vänder mig till dig som privatperson, företag, kommun, skola samt organisationer. Självklart arbetar jag under sekretess.